Website TemplatesWeb HostingWeb Hosting
Datum, návštěvnost



Přihlášení do systému



Reklama

Modrásci

Sbormistr:Saša Pallasová

Klavírní doprovod: Majda Pallasová

Nejstarší přípravný sbor, ve kterém zpívají vybrané dívky od 2. třídy. Aby se co nejlépe připravily na náročnou práci v koncertním sboru Puellae cantantes, absolvují zpěvačky Modrásků každoročně řadu vystoupení a pravidelně se zúčastňují Národní přehlídky dětských sborů a mezinárodního soutěžního festivalu Svátky písní v Olomouci.
Repertoár Modrásků je velmi pestrý, zahrnuje nejrůznější úpravy lidových písní, skladby starých mistrů i současnou, převážně českou tvorbu. Nechybí ani náročnější, až čtyřhlasé skladby. Kromě toho zde kladen zvláštní důraz na hlasovou výchovu a orientaci v notovém zápisu.
Modrásci již dosáhli několika významných úspěchů na soutěžních podiích, mezi něž patří každoroční umístění ve zlatém pásmu v krajském kole Národní přehlídky dětských pěveckých sborů, 2 zlaté medaile ze Svátků písní v Olomouci (2008, 2010) a umístění ve zlatém pásmu na celostátní přehlídce Zahrada písní v Praze (2010). Kromě soutěžních cest podnikají Modrásci také výměnné koncertní zájezdy ke svým partnerským sborům.

Partnerské sbory:
Amici, Gaudete! (Jablonec nad Nisou, ČR)
Bogorya - přípravný sbor (Grodzisk Mazowiecki, Polsko)